FORUM
kaciocha czy ty jesteś normalny
kaciocha czy ty jesteś normalny
Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
8.60 półtusze w sklepie...
Witam,
W dniu dzisiejszym odbierałem jednego kabanka którego woziłem do ubicia z zakładu z kórym współpracuję, a tam sytucja jak za komuny, ludzi mrowie, chetni do zakupu półtusz, a właściciel dzieli, kto chce połówke to dostaje ćwiartkę, a kto całego to połówkę , zabieram swoje niuniu a on do mnie czy bym mu coś nie przywiózł, ja że
owszem ale przy takim zapotrzebowaniu to po 7 zeta, on że sie zastanowi. Usłyszało to towarzystwo oczekujące na półtusze i nazbierałem zamówień na 14 sz po 7zeta, wiozę im to w czwartek
Tego co jest stać po 6 kupić jak ma wymagania co do jakosci to i po 10 da
ale jakoś mi się wierzyć w to Kaciochowe bajanie nie chce
na swojskie wyroby to tylko świnie w łeb w przydomowej masarni bo w tym tkwi smaczek troche przepisy na to nie pozwalają , ale po to są przepisy żeby je łamać
ten ubojowiec to też chyba nieudacznik , że tak dzieli potrzebójacym jak na rynku żywca od hu...
Panowie podajcie jakiś namiar na dobrego odbiorce na tuczniki powyżej wagi 120 kg. Około 50 szt tygodniowo
kaciocha niech kupi u niego jest 7 zł
edyta i wielu innych tu na forum
0909 czegoś Ty tu na forum nie rozumiesz ,my sprzedajemy po 7 zł a nie kupujemy , tobie też możemy sprzedać ,to co 0909 robimy biznes???
Edyta
tel. 666 382 218
kaciocha czy ty jesteś normalny
Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
wczoraj 70 szt. 5.6. następny odbiór
kaciocha czy ty jesteś normalny
Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
Ani w 1 ani w 2 wyrobów nie ma , żeby były to jeszcze 200 do 300 trza dorzucić
kaciocha czy ty jesteś normalny
Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
W drugim wariancie razem z rzeznikiem to wyjdzie koło 1050 zeta [bez wołowiny czy indyka] i masz zarcia na kiele 3 m-ce dla rodziny [wszystkie wyroby 100u %we].A teraz podziel 1050 zeta na 3 m-ce i idz do sklepu ,Kobita cie smiechem zabije.Wyroby podrobowe mój rzeznik sprzedaje po 10-12 zeta praktycznie od reki takze masz teraz porównanie do swojej pierwszj wersji.
kaciocha czy ty jesteś normalny
Sadzisz ze w sklepie taniej wyjdzie.
90 kg dwie półtusze po 8,60 =774 zlp pokroją jak sobie życzysz ,świnia 120 kg x7= 840 zlp +rzeźnik fakt ,że w pierwszym przypadku nie ma wyrobów ,ale jak ktoś ma małe pojęcie to sobie sam zrobi w kuchni ,a podobno w Polsce bieda i już na całe świnie nie kupują
W drugim wariancie razem z rzeznikiem to wyjdzie koło 1050 zeta [bez wołowiny czy indyka] i masz zarcia na kiele 3 m-ce dla rodziny [wszystkie wyroby 100u %we].A teraz podziel 1050 zeta na 3 m-ce i idz do sklepu ,Kobita cie smiechem zabije.Wyroby podrobowe mój rzeznik sprzedaje po 10-12 zeta praktycznie od reki takze masz teraz porównanie do swojej pierwszj wersji.
Chyba pierwszej mojej wersji nie zrozumiałeś, w poście kaciochy stali w kolejce po póltusze wiec chyba wyrobów też nie mieli , a kiełbaske z półtusz to samemu można sobie zrobić czy salceson to żadna filozofia jak pisałem wyżej
Problem w tym , że w wyrobach swojskich nóż porusza się w poziomie a ten sklepowy ma ruch obrotowy i on potrafi cuda na grubości krojenia czynić
Przyjąłem w pierwszym wariancie gołe póltusze ,w drugim wykozystanie wszystkiego [oczywiscie bez zawartosci jelit czy zoładka].A jesli ktos robi sam no to kiele 200 zeta ma w kieszeni
Jak kaszą i bułkami nie nadrobi to z tej świni cudów nie ma
znam przypadki , ze zanim masarz zrobił kiełbase to to co było na salceson zjedli jak się uwędzilo to też nie nazostawało a kaszanki nie nabijali , bo uczestnik biesiady wpadl do szaflika
No jak z 120 kilowego nie masz cudów to jeszcze przed egzekucją ogona mozesz temu rzeznikowi zapier...ic za pomocą swiatłowodu .
Panowie podajcie jakiś namiar na dobrego odbiorce na tuczniki powyżej wagi 120 kg. Około 50 szt tygodniowo
kaciocha niech kupi u niego jest 7 zł
edyta i wielu innych tu na forum
Kolega normalnie odpowiedzieć nie potrafi.
A może znajdzie się ktoś , co może doradzić coś z sensem.
8.60 półtusze w sklepie...
Jakieś drogie te półtusz u mnie 7,80 - 8,00 zł .
Tak po tyle, może S-classe u mnie
A Twoje z maciory po ziemię wiszą:)
Półtusze są po tyle co Wam płacą + 50 gr.do kila przeważnie
U nas w małej rzeźni po 9 zł polowka
to jest biznes
To, co było, jest tym, co będzie, a to, co się stało, jest tym, co znowu się stanie,
I śmiechem żartem dziadek ma klijentow a za blondynki płaci 5.8 za zwykle a fermuwka po 6.5 brutto minus 4 straczki i zapisiand ma do końca roku
DRIPOL - To po ile płacisz za tucznika na dzień dzisiejszy.
I śmiechem żartem dziadek ma klijentow a za blondynki płaci 5.8 za zwykle a fermuwka po 6.5 brutto minus 4 straczki i zapisiand ma do końca roku
Dobrze płaci, to znak że idą święta. Niedaleko mnie sprzedaż półtusz po 8,4 brutto. Ziutek a po 9zł to sprzedaje półtusze bez łepków?
Pytam, bo lubię wiedzieć!
Rolnictwo to HAZARD!!
W tym biznesie zarabia:
FIRMA PASZOWA, WETERYNARZ I CZASAMI ROLNIK
Tego nie powiem bo nie wiem ale myślę ze bez
DRIPOL - To po ile płacisz za tucznika na dzień dzisiejszy.
5.20 - 5.30 + VAT
stan. nieudacznikiem to może byc twój odbiorca albo ty, a on dzis podniósł cenę na półtusze o 50gr, mnie to wali ile on zarabia bo ja z tego nie mam nic, ale takiej wedliny ty w domu nie zrobisz jak od nich wychodz Chłopie oni 'swoje' półtusze na zamówienie wożą do Mrągowa, chciałbym aby każdy rolnik był takim "nieudacznikiem" w swoim biznesie jak oni w swoim.
Pozdro
W Polsce ciągle rację ma silny, a nie ten, kto ma rację.
DRIPOL sam odbierasz??? jak z płatnością u ciebie???
....
stan. nieudacznikiem to może byc twój odbiorca albo ty, a on dzis podniósł cenę na półtusze o 50gr, mnie to wali ile on zarabia bo ja z tego nie mam nic, ale takiej wedliny ty w domu nie zrobisz jak od nich wychodz Chłopie oni 'swoje' półtusze na zamówienie wożą do Mrągowa, chciałbym aby każdy rolnik był takim "nieudacznikiem" w swoim biznesie jak oni w swoim.
Pozdro
To że robią dobre wędliny to się zgodze
ale co ma rzeżnik do smakowitości półtusz ?????
może rasa , żywienie ma na to wplyw i tu się zgodze , ale na to wpływ ma hodowca
nic o tym nie pisałeś , więc trudno mi bylo w to uwierzyć
więc jak to jest ????????????
A kto decyduje z jakiego swiniaka i od kogo beda te smakowite półtusze? Rzeźnik czy hodowca?
Rzeźnik płaci i wymaga a rzeźnikowi tez ktos płaci i tez wymaga!
Jak rzeźnik nie kupi chłamu od hodowcy to hodowca nie będzie hłamu produkował!
Nawigacja rolnicza RTK w niskiej cenie, dostępna dla każdego.
tel 606832207